Siirry pääsisältöön

10 syytä siirtyä kestositeiden käyttäjäksi

 Miksi siirtyisit kertakäyttöisistä siteistä kestositeisiin? Ajatus saattaa ensin alkuun tuntua vieraalta ja jotenkin likaiselta, mutta sitähän se ei ole.

Vauvoilla on käytetty kestovaippoja jo pitkät tovit, ja niiden peseminen ei ole ollenkaan vastenmielistä. Miksi kuukautissuojien peseminen olisi yhtään sen vastenmielisempää?

10 hyvää syytä vaihtaa kertakäyttöiset kuukautissuojat kestotuotteisiin. Kestositeet ja kestopikkuhousunsuojat ovat tulleet jäädäkseen.

Syy 1 : Jätteen määrä. Jos ajatellaan, että kertakäyttöisiä kuukautissuojia kulutettaisiin kerran kuukaudessa noin viiden päivän ajan ja noin 5 sidettä päivässä, syntyisi jätettä noin reilu litra kuukaudessa. Vuodessa jätteen määrä pienenee suurin piirtein 13 litraa pelkästään ottamalla kestositeet käyttöön. Kestositeiden jätemäärä on käytännössä nolla.

kestopikkuhousunsuojat
Syy 2: Raha. Keskimääräinen siteen hinta on noin 0,13 senttiä kappaleelta, joten vuodessa niihin kuluu rahaa noin 35 - 40 euroa. Lisäksi ostetaan pikkuhousunsuojia, joiden jätevuorta ja hinta ei uskalla alkaa edes laskemaan. Kestositeet maksavat noin 7 e kappale, mutta kestävät käytössä pitkään, kunhan ne huoltaa ja pesee oikein. Eli kerta sijoituksena kestositeet ovat kalliimpia, mutta maksavat itsensä takaisin ajan kuluessa.

Syy 3: Käyttömukavuus. Kestositeet ja kestopikkuhousunsuojat on yleensä valmistettu materiaaleista, jotka tuntuvat ihoa vasten pehmeiltä, eivät hiosta eikä hierrä herkkää ihoa. Kestositeissä ei myöskään ole tarrapintoja, joihin ihokarvat ja poimut voisi jäädä kiinni tehden kipeää.

Syy 4: Pintakuosit. Kestositeiden ja kestopikkuhousunsuojien valikoimissa on laaja kirjo erilaisia värejä ja pintakuoseja. Saa hullutella luvan kanssa. Miksi ei tekisi niinkin arjellisesta asiasta kuin kuukautiset, hieman siedettävämpää?

Syy 5: Hautominen. Kertakäyttöisissä kuukautissuojissa on aina sekaan sekoitettu muovia. Kestositeet on materiaaleiltaan hengittäviä ja muovittomia, joten ne eivät haudo herkkää intiimialuetta. Kestositeiden käyttäjän ylistävätkin juuri tätä ominaisuutta eniten.

Syy 6: Laatu. Kotimainen kestoside on laadukas ja kannattava sijoitus. Kestositeet kestävät 60 asteen pesua hyvin ja kun ne muotoilee hieman kosteana, pysyvät ne kuosissaan vuosia.

Syy 7: Imukyky. Sitä saattaa luulla, että kestositeiden imukyky on mitätön, mutta käytössä tulee huomattua, että imukyky onkin mitä mainioin. Imupintana kestositeissä käytetään paljon fleeceä, hamppua, bambua ja flanellia. Kaikki omilla tahoillaan mainioita raaka-aineita ja erittäin imukykyisiä. Kestositeitä valmistetaan pikkuvuodosta isompaan ja kokoja on monia. Omat suosikkisi löydät testaamalla ja hyväksi havaitsemalla.

Syy 8: Luonto. Yksi kertakäyttöinen side sisältää muovia 90% joten sen maatuminen kestää noin 500-800 vuotta. Syy on selvä.

Syy 9: Monikäyttöisyys. Kestositeet ja kestopikkuhousunsuojat sopivat myös lievään virtsankarkailuun, kuukupin varmistajaksi, suurempaan valkovuotton, synnytyksen jälkeiseen vuotoon . Kestopikkuhousunsuoja on nimensä mukaan hyvä suoja pikkuhousuille ja toimii myös "satsin" siepparina.

Syy 10: Ajatus ja toteutus. Kaikki meistä haluaisi omalta osaltaan olla auttamassa maapallon selviytymistä suurista määrästä muovia, jätteistä ja päästöistä. Siirtymällä kestotuotteiden käyttäjäksi, olet omalta osaltasi ottanut pienen askeleen kohti vihreämpää huomista. Pienin askelin suuriin tekoihin!

Omat kestositeet ja pikkuhousunsuojat voit tilata Juuttisäkin verkkokaupasta: Kestotuotteet

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvallinen ja hygieeninen ympäristö - Kestositeet netistä

Kestositeet ovat niitä kestäviä siteitä, jotka kestävät pitkään ja ovat ihoa myötäileviä sekä ihoystävällisempiä kuin kertakäyttöiset. Nämä siteet ovat hengittävämpiä kuin muoviset. Eikä ne haudo herkkää ihoa intiimialueella. Taukoamattomassa kestävien siteiden kehittämisessä tarvitaan laaja valikoima materiaaleja. Se on se, jossa niiden hienous piilee: voit valita materiaaleja, jotka ovat yleensä mieluisia sinulle.. Pikkuhousunsuojamme on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön suojaamaan pikkuhousuja erilaisilta pieniltä vuodoilta. Juuttisäkki on Suomalainen yritys, joka myy kestotuotteita sekä tuotteita sisustukseen ja asusteiksi. Kestotuotteet tuotteet eivät kulu nopeasti, ja  tuotteet ovat pestäviä. Nämä kohteet ovat asiakasvarastoa, jolla on pitkä tulevaisuus ja joka ei häviä nopeasti. Nämä tuotteet ovat ihoystävällisiä , ja ne ovat ekomukavia. Juutisäkki pitää huolen siitä, että kaikki asiakkaamme saavat ostoksensa ajallaan. Materiaalit, joita suosimme Kestositeissämme: Trikoot: Tri